RYBÁŘI PRAHA

Český rybářský svaz, z. s., Územní svaz města Prahy
CzechEnglishGerman

Aktuality

Upoutávka časopisu Rybářství říjen 2024

O bolenech se říká, že jsou to mazané, opatrné a bojovné ryby. Co je na tom pravdy? Milan Tychler se o své dlouholeté zkušenosti s boleny se čtenáři rád podělí. Ať už je lovíte na stojatých vodách nebo v proudu, ať cílíte na trofejní kousky nebo ne.

Matěj Maršík vám popíše, jak snadno vyrábět fluorokarbonové návazce na lov dravců. Podle něj jde o nejjednodušší a zároveň nejúčinnější způsob. Bude fungovat i vám? Vyzkoušejte, inspirujte se.

V dalším díle seriálu o plavané nám Jiří Ouředníček ukáže několik správně seřízených udic a nejčastější chyby, které nevědomky děláme. Každá taková chybička má vliv na naše záběry, takže pokud o ní víme, můžeme se jí předem vyvarovat. Inspirujte se v článku.

Každému muškaři se určitě stalo, že viděl krásného pstruha, který pravidelně sbíral z hladiny – a i když vyzkoušel všechny mušky v krabičce, nepodařilo se mu ho ulovit. Taky David Štrunc tuto situaci mnohokrát zažil. Časem začal používat napodobeninu mravence a situace se radikálně změnila! Mravenec je muška na extrémně opatrné ryby. Postup vázání i s fotografiemi najdete v článku.

Řeka Cirocha pramení v Bukovských vrších, u Humenného ústí po šestapadesátikilometrové pouti levostranně do Laborce. Chcete se o této krásné východoslovenské řece dozvědět více? V říjnovém Rybářství se o ní rozpovídal emeritní ichtyolog Stanislav Géci.

Kromě toho najdete na stránkách říjnového Rybářství kapří poradnu Michala Kučery, zpravodajství z muškařského mistrovství světa juniorů, rybářské vychytávky, zajímavou reportáž o lovu okounů ve Švédsku a mnoho dalšího.

Pokud chcete dostávat časopis každý měsíc do schránky za zvýhodněnou cenu, předplaťte si Rybářství na https://www.irybarstvi.cz/predplatne/.

Přeji vám inspirativní čtení.

Marek Kožušník

šéfredaktor Rybářství

Zarybnění pražských revírů v týdnu od 7. 10. do 11. 10. 2024

Zarybňování pražských sportovních vod pokračuje ve stoupající intenzitě. Jen v týdnu od pondělí 7. října 2024 do neděle 11. října 2024 bylo od externích dodavatelů do rybářských revírů a rybníků s lovem ryb na udici v užívání ČRS Územního svazu města Prahy vysazeno 570 q ryb. Z toho bylo 500

Celý článek

Upoutávka časopisu Rybářství říjen 2024

O bolenech se říká, že jsou to mazané, opatrné a bojovné ryby. Co je na tom pravdy? Milan Tychler se o své dlouholeté zkušenosti s boleny se čtenáři rád podělí. Ať už je lovíte na stojatých vodách nebo v proudu, ať cílíte na trofejní kousky nebo ne. Matěj Maršík vám popíše, jak

Celý článek

Začátek podzimního zarybňování pražských vod v roce 2024

Se zahájením podzimních výlovů pražských chovných rybníků dne 23. září 2024 započalo masívní zarybňování sportovních vod ČRS Územního svazu města Prahy. Od této doby pražští rybáři vysazují každý den do rybářských revírů a rybníků s lovem ryb na udici velká množství rybích násad různých druhů ryb. Pražské sportovní vody jsou zarybňovány

Celý článek

Přihlášení

do uživatelského účtu